Melissa De Zwart Goudsmederij - Logo - Favicon

Ontdek alles over De Zwart Goudsmederij

“Mijn passie voor sieraden heb ik al vanaf mijn kleutertijd. De juwelenlade van mijn oma was nooit veilig, de meest prachtige parelkettingen en oorbellen wilde ik bij elk bezoek weer bewonderen.”

Over Melissa de Zwart (1996)

Nadat ik op de Vakschool in Schoonhoven mijn opleiding als goudsmid niveau 4 heb afgerond in 2018, wilde ik me nog meer verdiepen in het sieraad design. Daarom heb ik de vervolgopleiding voor sieraadontwerper gevolgd op de Willem de Kooning academie in Rotterdam en in 2020 mijn diploma behaald.

Mijn passie voor sieraden heb ik al vanaf mijn kleutertijd. De juwelenlade van mijn oma was nooit veilig, de meest prachtige parelkettingen en oorbellen wilde ik bij elk bezoek weer bewonderen. Ook het zelf maken van kettingen, armbanden en andere vormen van sieraden was toen al een groot deel van mijn dagbesteding.

Deze passie voor sieraden is nooit meer verdwenen. Sieraden laten iets van de drager zien; smaak en persoonlijkheid. Daarnaast hebben sieraden ook vaak een emotionele waarde voor een drager. Ze worden vaak geschonken of aangeschaft op een speciaal moment. Wanneer ik mijn grote passie kan combineren met een ontwerp dat samen met de klant tot stand is gekomen, voelt het erg speciaal om dit sieraad te mogen vervaardigen tot iets wat een persoon voor altijd bij zich zal dragen.

De Zwart Goudsmederij - Melissa - werkbank - over - ons

Een passie voor sieraden

Ik hou van uitdagingen in mijn ontwerpen, niks is te gek. Ik schroom niet om af en toe met een collega-goudsmid te sparren naar een oplossing of mijn ervaringen te delen. Goudsmeden is een dynamisch vak waarbij je nooit bent uitgeleerd.


Mijn fascinatie voor edelstenen komt veel terug in mijn ontwerpen. De kleurigheid en sprankel in combinatie met goud en zilver is een lust voor het oog en versterkt de combinatie van de diverse materialen. En soms is het ook de kunst van het weglaten; een ontwerp van edelmetaal kan zo sterk zijn dat het er niet om vraagt stenen hierin te verwerken. Het strakke en stoere ontwerp spreekt dan voor zich.


Deze mogelijkheden in goudsmeden en de uiteindelijke resultaten maken mijn vak fantastisch, ik kan mijn passie en inspiratie hier helemaal in kwijt!

Wil je unieke sieraden op maat laten maken?

Kom met ons in contact en plan een afspraak in

Melissa De Zwart Goudsmederij - Logo - Favicon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf up-to-date over onze nieuwste sieraden, ontdek hoe wij te werk gaan en maak kans op toffe acties!