Melissa De Zwart Goudsmederij - Logo - Favicon

Sweet Pearls collectie

Unieke handgemaakte sieraden van zilver en goud met zoetwaterparels

Zoetwaterparel sieraden

De Sweet pearl collectie bestaat uit een ruime keuze zoetwaterparel sieraden. Zoetwaterparels staan ​​bekend om hun glanzende schoonheid. Elke parel heeft zijn unieke vorm en geeft zijn charme aan het sieraad. De combinatie van de parels en zilveren of 14-karaats gouden details zorgen voor een perfect contrast.

Extra stevigheid en duurzaamheid

Het toepassen van knopen tussen elke parel in de armbanden en colliers is een doordachte techniek, niet alleen voor het visuele aspect, maar ook voor extra stevigheid en duurzaamheid. De knopen tussen de parels creëren de juiste afstand tussen de parels en mocht het collier breken gaan er geen parels verloren.

Parels gekweekt in meren en rivieren

Zoetwaterparels worden, zoals de naam al prijsgeeft, gekweekt in meren en rivieren. Dit wordt gedaan door een stukje epitheelweefsel van een andere mossel te implanteren in de mossel die uiteindelijk de parel moet gaan maken. Een zoetwatermossel is sterk en kan wel 25 van die stukjes geïmplanteerd krijgen en zo wel 25 parels per cyclus produceren waarna de parels volledig uit paramoer bestaan doordat het stukje weefsel is opgelost. Het kweekproces van de zoetwaterparels is ongeveer 2 jaar.

Uw outfit compleet maken! Dat gaat u zeker lukken binnen de Sweet pearl collectie.

Bekijk hier de volledige collectie

Melissa De Zwart Goudsmederij - Logo - Favicon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf up-to-date over onze nieuwste sieraden, ontdek hoe wij te werk gaan en maak kans op toffe acties!